Torsdag 6 Juli 2023
Kl. 09:00 - 17:00, Håøya Naturverksted
KulturTorsdag - Håøya Naturverksted
Håøya Naturreservat - Levende matkultur og bærekraftig skjøtsel

NB! Turen er fullbooket.
Det kan da bli små endringer i båttidene fra Håøya. 

Påmelding innen tirsdag 4. juli kl 10:00. 

Bli med på tur til Håøya! Der skal vi besøke geitebonden Helge og geitene hans. Han vil fortelle litt om stedet og gi oss en innføring i hva de gjør på øya og filosofien bak. Det er også tid for å spise lunch på Naturverkstedets kafé. De kan friste med bl.a nybakt brød, ost, spekemat og honning, alt produsert på stedet. Kanskje du også vil smake iskrem eller karameller av geitemelk? 

Turen er for voksne i alle aldre, men du har anledning til å ta med barn eller barnebarn - kom alene eller sammen

Vi tar buss/t-bane fra Oppsal til Nationalteateret og går derfra til Aker brygge der Ruters Hurtigbåt tar oss videre til Håøya.  17 min gange fra brygga til Naturverkstedet som ligger  i Tåjebukta. Hjemreisen går med Naturverkstedets båt til Sætre og derfra med buss til Oslo. 

Hver enkelt dekker sine reisekostnader og kjøp på kafeen

Vi reiser sammen fra Oppsal t-bane, buss for bane retning sentrum:
- Buss for bane/t-bane fra Oppsal mot sentrum kl 9:11  
- Båt B21 fra Aker brygge  kl 10:00
Sone 1, 25 og 3V - honnør kr 45,- / voksen kr 90,-

Hjemreise:
- Båt fra Tåjebukta til Sætre kl  14:20   kr 120,-
- Buss fra Sætre til Oslo 15:12  - Sone 4V, 1, 2V, og 3V  - honnør kr 57,- / voksen kr 118,-

Håøya Naturverksted er et samarbeidsprosjekt basert på kulturformidling og videreforedling av naturressurser på naturens premisser. Håøya Naturverksted er en trio bestående av geitebonde Helge Haugen, meieriteknolog Lise Brunborg og kokk/osteselger Yngve Strøm Tingstad. Vårt første mål er å lage Norges beste geitost på rå melk fra Kasjmir-geiter som beiter kulturlandskapet på Håøya i sommersesongen 2014. Mysen fra osteproduksjonen blir bakt inn i dagferske bakevarer fra det vedfyrte handtverksbakeriet vårt. Mangelen på strøm vil vi bruke til vår fordel ved å lage ost på gamlemåten slik budeiene har gjort i hundrevis av år på setra.

Påmelding er stengt
2024 © Oppsal Frivilligsentral