Torsdag 9 Februar 2023
Kl. 11:55 - 15:00, Saga kino sal 6
KulturTorsdag - Munch på kino!
Tema Munch

Forrige kulturtorsdag var vi på omvisning med guide på Munch-museet. Hva passer vel ikke bedre enn å dra på kino og oppleve den nye filmen om Munch også? 

Vi skal se filmen på Saga Kino, kl. 12.30.
T-banen går 11.57 fra Oppsal.
Vi møtes på Oppsal t-bane, perrong mot sentrum, kl. 11.55.
Deltakere dekker selv kostnad til kinobillett og reise. Meld dere på i skjemaet nedenfor, og vipps 155 kr til #559449, innen tirsdag 7.2 kl. 12.00. Merk betalingen med navn, og "MUNCH". Frivilligsentralen kjøper billetter samlet. .

Denne gangen er det ikke lagt opp til cafebesøk, men det kan deltagerne fritt bestemme om de vil, selv.  

Info om filmen:
«Munch» er storfilmen om en av verdens største kunstnere gjennom tidene. Ved å skildre fire definerende perioder i Edvard Munchs liv, gir filmen et intimt innblikk i et særegent og unikt kunstnersinn.

Avvist av kunstetablissementet, plaget av sorg over tapet av sin eldre søster og torturert av avhengighet, skildrer filmen Edvard Munchs liv fra 20-års alderen og fram til han fyller 80. Alfred Ekker Strande, Mattis Herman Nyquist, Ola G. Furuseth og Anne Krigsvoll gjør hver sin tolkning av Edvard Munch i ulike deler av hans liv. «Munch» forteller historien om den unge Edvard Munchs første forelskelse, i en gift kvinne, og videre om hans nederlag som kunstner etter at hans første utstilling i Berlin blir refusert og avvist. Filmen skildrer også Munchs dramatiske innleggelse på nerveklinikk i København, der han tvinges til å ta sitt livs største og mest avgjørende valg, før han i livets siste fase kjempet en hard kamp for å redde sin kunstneriske arv fra nazistene under krigen.

 

2024 © Oppsal Frivilligsentral